dimecres, 27 de novembre del 2019

PRIMER CONTACTE AMB TISORES

Desprès de penjar les fulles de la tardor a la finestra, vaig provocar el dubte de qui les havia retallat... Aprofitant l'interès, vàrem sortir a les taules en petits grups de cinc per provar les tisores. 

Aprendre a retallar pot semblar una tasca senzilla i sense importància, però és més complex del que sembla perquè darrere d'aquesta acció és essencial desenvolupar habilitats de coordinació ull-mà. És a dir, els nens i nenes han de seguir amb la mirada aquella línia que volen retallar, a la vegada que coordinen l'acció amb la mà. Aprendre a retallar suposa, per tant, el desenvolupament d'habilitats psicomotrius molt importants per a altres destreses relacionades amb la motricitat fina i, fins i tot, amb l'escriptura.

En aquesta activitat l'objectiu era apropar als infants a aquest material, incidint en la importància d'agafar les tisores com toca i de seguir el procés d'obrir i tancar per aconseguir retallar. Com veieu, tenien l'opció de seguir una línia recta i una altra corba, no obstant, com que era la primera vegada que fèiem servir les tisores, cadascú va retallar lliurement. 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada