diumenge, 16 de febrer del 2020

A L'HIVERN EL MILLOR AMIC ÉS UN BON ABRIC!

Fa temps que tenia pendent una publicació sobre les activitats que hem fet a l'aula relacionades amb l'hivern... una mica tard, però aquí la teniu!

Com a la tardor, vàrem sortir al pati a fer una recerca de lletres per tal de formar una paraula amb aquestes. En aquest vídeo podeu veure com els infants, que ja són súper experts, varen trobar algunes!

             

Una vegada teníem totes les lletres, volíem saber quina paraula s'amagava, per això, ens vàrem fixar en els números que tenien escrits darrere i les vàrem posar en ordre. Amb això, vàrem treballar la grafia dels números però també els sons de les lletres i sabeu què? Hem descobert que la lletra "H" és una mica tramposa perquè no sona!!












 






Quan ja teníem totes les lletres en ordre i havíem analitzat com sonava cadascuna d'elles, vaig llegir en veu alta la paraula sencera: HIVERN.

Però què significa aquesta paraula?
Després d'una llarga conversa, tots i totes vàrem arribar a la conclusió que l'hivern és una estació de l'any, com la tardor que ja havíem treballat, i que es caracteritza perquè fa mooooolt de fred!

Arrel d'això, vàrem parlar de quina vestimenta fem servir, això sí que ho tenien clar els infants: jaqueta, bufanda, gorro i guants!
A la fi, vàrem afegir també les botes d'aigua perquè si alguna cosa recorden els nens i nenes de classe són els dies que plou i no poden sortir al pati... i també aquells en què ens posem les botes d'aigua per trepitjar els bassals.

La neu també va estar present en la nostra conversa i, encara que a Eivissa no l'hem vist, vàrem voler representar-la, com a la bola de ballarina que té na Priscila en el seu ambient...













I així és com ens vàrem preparar per abrigar-nos a la freda neu i amb els nostres propis dits la varen portar a Eivissa!!











I com sempre ens agrada que les famílies gaudiu de les nostres produccions, vàrem penjar les boles de l'hivern a la finestra!










A més, per finalitzar el treball de l'hivern, vàrem fer una seqüència en la qual els infants havien de repassar unes línies (treball de grafomotricitat) que ens indicaven com es dibuixa un floc de neu.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada