dilluns, 6 d’abril del 2020

DILLUNS 6 D'ABRIL

BON DIA! =)

Comencem la quarta setmana sense classes presencials amb una activitat relacionada amb l'ambient Divermates! Concretament amb el concepte d'unitats de mesura.

Amb tres i quatre anys, la unitat de mesura bàsica que tothom coneix com és el metro és massa complicada, per això, nosaltres us donem la idea de començar a aproximar-los a aquesta emprant alguna cosa més pròxima als nens i nenes, en aquest cas els seus peus i les seves mans. A partir d'emprar els seus peus i mans podreu veure la mesura d'objectes, d'estances de la vostra casa o fins i tot, de l'alçada del membres de la família.

Primer de tot us proposem calcar a un full la silueta de la mà o el peu de l'infant i repetir-la unes quantes vegades per aconseguir així tenir el nombre de peus i mans suficient per mesurar allò que us vengui de gust. Si teniu l'opció de fotocopiar la mà o el peu de l'infant també podeu emprar aquest recurs i després retallar-ho.

Imatge extreta de la pàgina "Colmagno"

Imatge extreta de la pàgina "The imagination tree"

Imatge extreta de la pàgina "The imagination tree"

Una vegada tingueu les vostres mans i peus podeu començar a mesurar tot allò que vulgueu i deixar-ho reflectit a un paper, o fins i tot fer fotos per després veure quins objectes necessiten més mans o quins  necessiten menys.

Imatge extreta de la pàgina "The imagination tree"

Imatge extreta de la pàgina "The imagination tree"
També us convidem a mesurar-vos a vosaltres mateixos, a tota la família, per fer un mural amb les mesures de cadascun.

Imatge extreta de la pàgina "Colmagno"

Una vegada heu mesurat tot el que heu volgut, podeu parlar amb els petits i petites per veure quines coses són més o menys llargues en funció a la quantitat de mans i peus que heu emprat. I si ja sou tot uns experts mesurant amb els peus i mans de paper podeu passar a fer-ho directament amb els vostres peus i mans contant, o fins i tot emprar altres objectes que tingueu per casa.

Espero que us agradi l'activitat i m'envieu fotos d'allò que heu mesurat! :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada