dimecres, 1 d’abril del 2020

DIMECRES 1 D'ABRIL

BON DIA! =)

Estrenem nou mes, una mica diferent del que esperàvem però amb esperances de tornar a veure'ns i estar junts aviat! Avui tornem a l'ambient de Som constructors amb una activitat que ens pot ajudar a la vegada a treballar l'associació grafia-quantitat. És a dir, a comprendre que cada número està relacionat amb una quantitat determinada, aspecte que va més enllà de recitar els números en ordre. 

L'activitat pot semblar simple a primera vista, però no ho és tant per als petits, que han de posar en marxa moltes habilitats per realitzar-la. Com veieu a la imatge, es tracta de pintar punts o aferrar gomets en uns gots de plàstic per desprès associar la quantitat fent una torre seguint el model establert en una plantilla (la podeu dibuixar en qualsevol fulla o bé imprimir els exemples que us donem més avall i escriure els números segons els vostres interessos). Controlar la relació número-quantitat fins al número 3 és un èxit total en aquest nivell, però cal tenir en compte que cada infant té el seu propi ritme, per això la podeu adaptar a cada cas concret.


 

Ja sabeu que totes les nostres propostes poden ser modificades i adaptades segons les vostres circumstàncies i que podeu fer servir qualsevol material que tingueu per casa (rotllos de paper, peces de construcció, capses de cartró...). Està més que demostrat que teniu una gran imaginació!

No oblideu tampoc que estem en l'ambient de construccions, que allò més important és deixar que els infants facin les seves pròpies produccions. Per això, després de fer l'activitat, convideu-los a construir lliurement allò que vulguin i, per què no? també a destruir les seves torres. Després, per tal d'ajudar als petis i petites a ser conscients del procés fet en tota aquesta activitat, poden dibuixar la seva torre en la següent feineta o bé en un paper en blanc que tingueu per casa.


Ànims famílies, a per un dia més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada