divendres, 5 de juny del 2020

DIVENDRES 5 DE JUNY

BON DIA!! =)

Estiu, estiuet... Sol, soleiet! Esteu pensant el mateix que nosaltres? Tenim ganes de menjar-nos un gelat! I com que sabem que no serà només un, perquè el bon temps convida a gaudir d'aquests petits antulls, us proposem endinsar-nos en l'ambient d'Avui seré i fer uns gelats saludables!

Sabeu que durant el curs hem apostat pel consum de fruita regular, afegint al nostre calendari d'esmorzars 3 dies de fruita compartida entre tot el cicle d'infantil, a banda del dia exclusiu de fruita individual. Volem que aquesta continuï tenim protagonisme a les vostres llars, per això avui serà la base de totes les nostres receptes. Consumir productes de temporada és més sa, més econòmic i beneficiós per al medi ambient, així és que volem compartir-vos aquesta imatge amb les fruites i verdures de l'estiu.

Font: etselquemenges

Ens hem inspirat en la guia de gelats saludables de Natalia Moragues per oferir-vos tres opcions que es diferencien principalment per la textura i la base emprada en la seva elaboració. Podeu triar la que més us agradi i, per suposat, adaptar les combinacions d'ingredients segons els vostres gustos. Som-hi!

GELAT DE BOLA O TERRINA
La base d'aquest gelat serà un plàtan prèviament congelat que ens donarà la textura cremosa que estem cercant i un alt grau de dolçor (no ens farà falta emprar sucre!). L'únic que heu de fer és tallar-lo en rodanxes i congelar-lo tal qual. Quan ja estigui ben congelat, l'heu de triturar amb una batedora i afegir tants d'ingredients com vulgueu (llet o beguda vegetal, trossos de xocolata o de fruits secs, per exemple). Tanmateix, amb la resta d'ingredients que siguin fruites es procedirà de la mateixa manera que amb el plàtan (pelar, trossejar i congelar per a després afegir a la base).






GELAT DE PAL
Per fer aquests gelats podeu fer servir com a base iogurt o llet. Només heu de triturar a la batedora la base triada juntament amb la fruita que més us agradi. Emplenar els motlles i congelar durant mínim 4 hores.



GELAT DE GEL
Per a fer aquests gelats farem servir el suc o la polpa de la fruita. Simplement s'ha de treure el suc de la fruita escollida (en aquest cas sempre és millor elegir una amb bastant quantitat d'aigua, com la síndria o el meló). Emplenar els vostres motlles i esperar amb paciència el temps necessari perquè es quedi ben congelat. 



Voleu conèixer un truc? quan era petita, clavava una cullera dins el pot del iogurt ple i el ficava al congelador. Així que si no teniu motlles o pals de gelat, podeu utilitzar la meva tècnica ;) 

Font: ippinka

Ara és moment de deixar als petits i petites experimentar i contribuir en l'elaboració de receptes saludables. Proveu totes les combinacions de fruita que se us ocorrin i expliqueu-nos quina és la que més us ha agradat. 

Bon profit! :) 

DIUMENGE 7 DE JUNY ÉS L'ANIVERSARI DEL NOSTRE COMPANY LUCAS I TAMBÉ EL MEU. ENS HAGUÉS AGRADAT PODER COMPARTIR LA CELEBRACIÓ AMB TOTS VOSALTRES, PERÒ COM QUE NO POT SER, US DEIXO AMB AQUESTA CANÇÓ.
TE LA DEDIQUEM A TU, LUCAS!


MOLTS D'ANYS, T'ESTIMEN!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada