dijous, 28 de maig del 2020

DIJOUS 28 DE MAIG

BON DIA!! =)

Avui dijous tornem a treballar un aspecte molt important de l'ambient de na Marta, La màgia de les lletres, amb l'activitat en la qual anem repassant poc a poc les inicials dels companys i companyes de classe.

Com que ja s'acaba el mes de maig i comencem les darreres tres setmanes del curs, us penjarem les feinetes de les 8 lletres que ens queden per fer, dividides en dues entrades. En primer lloc, us posem aquesta amb les 4 lletres que ens toquen i dins de dos setmanes us penjarem les 4 lletres finals. Penseu que fer totes aquestes feinetes en una única sessió és molta feina, així que no us preocupeu pel temps i aprofiteu les pròximes setmanes per fer-les tranquil·lament.

Les lletres que avui ens toquen són les següents: M, N, O i P. Per presentar-les als petits i petites podeu emprar algunes de les estratègies que us hem donat amb les anteriors lletres. Podeu emprar el factor sorpresa o fer-les arribar d'una forma que els provoqui curiositat. Una vegada les teniu no oblideu treballar la seva forma amb el dit i sobretot el seu so.

Per familiaritzar-vos una mica més amb això del so de les lletres, us deixo per aquí la cançó de l'alfabet fonètic en català!


Ara que ja coneixem una mica més les lletres que hem de treballar avui, us convidem a que ho feu de forma manipulativa per mitjà de la recerca de lletres als fons d'una safata. Heu de col·locar la lletra al fons de la safata i ficar-li per damunt farina, sorra, arròs o qualsevol cosa que tingueu per casa i ens pugui servir per cercar amb els dits la lletra que hi ha amagada sota.

Mireu un exemple de com ho podeu fer!





Després de practicar una estona les lletres amb el dit, podeu agafar el llapis i començar amb la feineta al paper.


Esperem que gaudiu cercant lletres!
Una abraçada molt forta famílies :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada