dimecres, 27 de maig del 2020

DIMECRES 27 DE MAIG

BON DIA!! =)

Com esteu passant la setmana? Ens apropem cada vegada més al final d'aquest mes i a l'inici de juny amb les darreres setmanes de curs! Cal fer l'últim esforç i aprofitar al màxim el temps, per això avui us proposem una activitat de Divermates!

Durant el confinament, a les classes telemàtiques hem anat introduint conceptes i processos bàsics del pensament logicomatemàtic com són l'observació i el reconeixement de propietats en els objectes, les classificacions i seriacions, l'associació nombre-quantitat, la sèrie numèrica, entre d'altres. Avui anem a centrar-nos en un nou concepte, en les formes geomètriques bàsiquesel cercle, el quadrat i el triangle.




Podeu començar l'activitat demanant als vostres fills i filles si coneixen aquestes tres figures (no patiu si la seva resposta no és l'esperada, estem aquí per aprendre i descobrir nous conceptes!). A continuació, pot ser interessant parar atenció a cadascuna de les tres figures per observar les seves característiques: el cercle és rodó; el quadrat té quatre costats; i el triangle, en canvi, només té tres. També podeu passar el dit per damunt de les imatges, seguint el contorn de cadascuna de les figures i, fins i tot, dibuixar-les en l'aire amb el dit màgic!

Us heu fixat que estem envoltats de formes geomètriques? Anem a posar-nos el vestit d'exploradors per fer una recerca a casa, al jardí o en el carrer quan sortiu a passejar! Es tracta de fixar-nos en objectes de la vida quotidiana i cercar la seva semblança amb les tres figures geomètriques presentades. Us donaré algunes pistes: la roda de la bici és un cercle, la taula té forma de quadrat i algunes senyals viàries són com el triangle. Si teniu ganes podeu fer servir aquesta plantilla per dibuixar alguns dels objectes que heu trobat o simplement fer-lo de manera oral.


Per finalitzar aquest primer contacte amb les figures geomètriques bàsiques i, a més, estimular la memòria, un dels processos cognitius bàsics, us proposem un joc de taula: el memory o joc de parelles! El coneixeu? Es tracta de col·locar una sèrie de cartes cap per avall i anar destapant-les de dues en dues fins a trobar totes les parelles d'imatges que coincideixen entre si. 

Font: andweplay

Ja sabeu que sempre us donem diferents opcions a fi d'adaptar-nos a les diferents circumstàncies, per això us deixem uns imprimibles. No obstant, pensem que pot ser més interessant fabricar el joc amb materials que tingueu per casa i que siguin els propis infants els encarregats de fer els cercles, els quadrats i els triangles. Podeu fer servir 6 retalls de cartró o cartolina i elegir la tècnica que més us agradi per fer les figures: 

Fer el contorn en relleu amb palletes, corda o qualsevol altre material semblant que tingueu a casa. 

Font: materialeseducativosmaestras

Emprar tubs de cartró per estampar les figures amb pintura.

Font: mamapapabubba

Utilitzar peces de construcció o estris de la llar per dibuixar el contorn de cada figura.


Font: educahogar

 O qualsevol altra tècnica que se us ocorri!

Recordeu que només necessiteu 6 cartes i en aquestes ha d'haver-hi dos cercles, dos quadrats i dos triangles. Aquí teniu l'imprimible que us pot servir d'exemple per fabricar el vostre joc o bé de plantilla per imprimir-lo directament.


Desitgem que aquest joc us faci passar una bona estona en família :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada