divendres, 22 de maig del 2020

DIVENDRES 22 DE MAIG

BON DIA!! =)


Un altre divendres estem per aquí per portar-vos una activitat molt interessant. Al llarg del curs, na Noelia, va introduir a l’ambient d’Experimentem amb la natura propostes relacionades amb l’astronomia on treballaven el sistema solar i els planetes. Nosaltres avui us proposem mirar al cel, però no ara, ha de ser de nit per veure allò que volem: la lluna i les seves fases!

Com sabreu, segons els especialistes en la matèria, la lluna té unes fases per les quals passa cada nit arribant des d’una lluna nova que “s’emplena” fins a lluna plena i torna a “buidar-se” fins a lluna nova un altra vegada. Però com que conèixer-les totes és molt difícil per als més petits (i per als grans també), hem pensat iniciar-los amb les quatre principals i més conegudes: lluna nova, quart creixent, lluna plena i quart minvant. Per a que sapigueu una mica més sobre el tema de la fases lunars us deixo per aquí un vídeo.


Ara que ja coneixem una mica més sobre les fases lunars, anem a crear la nostra pròpia eina per identificar-les sempre que mirem al cel. Per fer-ho necessitem els següents materials:

  • Dos gots
  • Cinta adhesiva.
  • Paper.
  • Retolador permanent.
  • Retoladors per decorar (groc)

El primer que haureu de fer serà retallar el paper per a que ens quedi amb la forma del got en ficar-lo dins d’aquest. Haureu d’enganxar el paper al got amb cinta adhesiva per un costar. Després, haureu de dibuixar en aquest mateix got un cercle negre, que serà la nostra lluna nova. Seguidament, ficareu aquest got que heu preparat dins de l’altre al qual encara no li heu fet res. Una vegada estigui dins hem de fer per damunt del cercle negre un altre de color groc per fer una lluna plena. Poc a poc haureu d’anar girant el got per completar totes les fases. Podeu començar amb aquestes quatre que us diem, però si us veieu amb força de fer més endavant!

Podeu veure els passos a seguir per fer el nostre artefacte al següent vídeo de “El invernadero creativo”.


En el cas de que no tingueu alguns dels materials que fan falta per fer el got de les fases lunars, podeu fer una variant d’aquest. Aquí us deixo algunes propostes que són molt interessants.


Font: cosasmolonas 

Font: teachbesideme 

Font: bibliotecauniovi 
Ara que ja esteu preparats per observar la lluna us convido a que sortiu a la finestra i cerqueu la lluna per comparar-la amb les fases del nostre got, a veure qui esbrina en quina fase es troba la lluna?
A més, ara que ja sabem que les quatre fases principals es duen a terme cada 7 dies, us convidem a cercar un calendari lunar, o un que no ho sigui per marcar en ell els dies en els quals la lluna es trobarà el les diferents fases. Mireu el calendari lunar del 2020. En aquest es poden veure el dia exacte de les quatre fases lunars en cadascun dels mesos de l'any. Precisament aquesta nit hi ha lluna nova!

Font: lasprovincias
La lluna sempre ha cridat molt l’atenció de tots nosaltres, sobretot dels infants que es pregunten què és i per què ens mira cada nit. Ara, amb el nostre aparell per identificar les fases no és que siguem uns experts, però tenim una mica més de coneixements sobre ella.

Per acabar la proposta d’avui, us convidem a que mireu el següent conte, que sempre enamora als petits i petites “De què fa gust la lluna?” de Michael Grejniec.


Esperem que ens conteu les vostres experiències mirant la lluna i gaudiu molt del cap de setmana! :)

PER CERT, DIUMENGE DIA 24 SERÀ L'ANIVERSARI DE LA NOSTRA COMPANYA OLIVIA! COM QUE NO TINDREM TASCA AL BLOG, VOLEM DEDICAR-LI AVUI LA CANÇÓ DELS ANIVERSARIS, EN AQUESTA OCASIÓ EN ANGLÈS!


MOLTS D'ANYS OLIVIA, T'ESTIMEM!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada