divendres, 29 de maig del 2020

I LA NATURA VA SEGUIR EL SEU CURS...

Ja fa més de dos mesos que vàrem tancar la porta de l'escola sense saber quan podríem tornar. Alguns de vosaltres vareu tenir l'oportunitat de portar-vos la vostra planta a casa per continuar cuidant-la, però d'altres es varen quedar a l'escola.

Avui tinc un sorpresa!!
 Us porto una foto de com estan ara les vostres plantes.
Estic convençuda que us farà molta il·lusió tornar a veure-les :) 








A més, vull compartir amb vosaltres aquestes fotos d'una de les zones més estimades del nostre pati, allà on heu passat hores i hores jugant!




Espero que aquestes imatges us hagin portat tan bons records com a mi :)

DIVENDRES 29 DE MAIG

BON DIA! =)

Ara sí que sí, ens acomiadem del mes de maig i ho fem amb energia perquè avui us portem una nova activitat de Psicomotricitat! Sabem que us agrada molt veure fotos i vídeos de quan estàvem a l'escola, per això podeu anar a la darrera entrada de psicomotricitat per tornar a visualitzar el vídeo d'una de les sessions que vàrem fer quan estàvem tots junts al cole. 

Tant si vareu tenir l'ocasió de fer l'activitat proposada dies enrere com si no, avui teniu una nova oportunitat per posar en marxa les vostres habilitats motrius, la coordinació i l'equilibri. El material i la preparació són senzills, només necessitareu unes simples línies dibuixades amb guix o amb cinta adhesiva, per exemple. La forma i el color de cada línia la deixem a la vostra elecció, teniu en compte que de la forma d'aquestes dependrà la dificultat del recorregut. 

Font: apoyo-preescolar
Font: handonaswegrow

Quan ja tingueu el vostre circuit preparat, és moment de passar a l'acció i per això us deixem diferents opcions que podeu anar provant per augmentar la dificultat progressivament:

En primer lloc, podeu tantejar el terreny amb una prova fàcil, es tracta de caminar per la línia recta posant un peu davant de l'altre i sense sortir-se. Quan el moviment en aquesta línia ja estigui ben controlat podeu provar amb les línies corbes i en zig-zag, pujant una miqueta més la dificultat. A més, podeu anar alternant la manera de caminar, demanant-los que ho facin de costat o, fins i tot, d'esquena o a peu coix!

Font: handsonaswegrow

Però com sabem que els vostres fills i filles són molt àgils, ens podem permetre pujar un grau més la dificultat del joc... Prepareu-vos per una estona divertida en família perquè anem a fer una carrera de culleres i ous (o pilotes, que no es trenquen! Un bon truc és fer-la amb paper d'alumini si no en teniu cap a casa). La dinàmica consisteix en què cada membre de la família es situa a l'inici d'una de les línies amb una cullera a la boca o a la mà i un ou damunt d'aquesta. L'objectiu és arribar al final de la línia sense sortir-se d'aquesta i intentant que l'ou o la pilota no caiguin. Per tal que el joc sigui cooperatiu i no competitiu podem explicar als infants que som un equip i només podem guanyar quan tothom, al seu ritme, hagi arribat a la meta. I si algú arriba abans pot aprofitar per donar molts d'ànims a qui encara es troba al camí!

Fonts: eurekakids

Font: eurekakids
 Esperem que us resulti divertit i que nosaltres ho puguem veure! 
Bon cap de setmana :)

dijous, 28 de maig del 2020

DIJOUS 28 DE MAIG

BON DIA!! =)

Avui dijous tornem a treballar un aspecte molt important de l'ambient de na Marta, La màgia de les lletres, amb l'activitat en la qual anem repassant poc a poc les inicials dels companys i companyes de classe.

Com que ja s'acaba el mes de maig i comencem les darreres tres setmanes del curs, us penjarem les feinetes de les 8 lletres que ens queden per fer, dividides en dues entrades. En primer lloc, us posem aquesta amb les 4 lletres que ens toquen i dins de dos setmanes us penjarem les 4 lletres finals. Penseu que fer totes aquestes feinetes en una única sessió és molta feina, així que no us preocupeu pel temps i aprofiteu les pròximes setmanes per fer-les tranquil·lament.

Les lletres que avui ens toquen són les següents: M, N, O i P. Per presentar-les als petits i petites podeu emprar algunes de les estratègies que us hem donat amb les anteriors lletres. Podeu emprar el factor sorpresa o fer-les arribar d'una forma que els provoqui curiositat. Una vegada les teniu no oblideu treballar la seva forma amb el dit i sobretot el seu so.

Per familiaritzar-vos una mica més amb això del so de les lletres, us deixo per aquí la cançó de l'alfabet fonètic en català!


Ara que ja coneixem una mica més les lletres que hem de treballar avui, us convidem a que ho feu de forma manipulativa per mitjà de la recerca de lletres als fons d'una safata. Heu de col·locar la lletra al fons de la safata i ficar-li per damunt farina, sorra, arròs o qualsevol cosa que tingueu per casa i ens pugui servir per cercar amb els dits la lletra que hi ha amagada sota.

Mireu un exemple de com ho podeu fer!





Després de practicar una estona les lletres amb el dit, podeu agafar el llapis i començar amb la feineta al paper.


Esperem que gaudiu cercant lletres!
Una abraçada molt forta famílies :)

dimecres, 27 de maig del 2020

DIMECRES 27 DE MAIG

BON DIA!! =)

Com esteu passant la setmana? Ens apropem cada vegada més al final d'aquest mes i a l'inici de juny amb les darreres setmanes de curs! Cal fer l'últim esforç i aprofitar al màxim el temps, per això avui us proposem una activitat de Divermates!

Durant el confinament, a les classes telemàtiques hem anat introduint conceptes i processos bàsics del pensament logicomatemàtic com són l'observació i el reconeixement de propietats en els objectes, les classificacions i seriacions, l'associació nombre-quantitat, la sèrie numèrica, entre d'altres. Avui anem a centrar-nos en un nou concepte, en les formes geomètriques bàsiquesel cercle, el quadrat i el triangle.




Podeu començar l'activitat demanant als vostres fills i filles si coneixen aquestes tres figures (no patiu si la seva resposta no és l'esperada, estem aquí per aprendre i descobrir nous conceptes!). A continuació, pot ser interessant parar atenció a cadascuna de les tres figures per observar les seves característiques: el cercle és rodó; el quadrat té quatre costats; i el triangle, en canvi, només té tres. També podeu passar el dit per damunt de les imatges, seguint el contorn de cadascuna de les figures i, fins i tot, dibuixar-les en l'aire amb el dit màgic!

Us heu fixat que estem envoltats de formes geomètriques? Anem a posar-nos el vestit d'exploradors per fer una recerca a casa, al jardí o en el carrer quan sortiu a passejar! Es tracta de fixar-nos en objectes de la vida quotidiana i cercar la seva semblança amb les tres figures geomètriques presentades. Us donaré algunes pistes: la roda de la bici és un cercle, la taula té forma de quadrat i algunes senyals viàries són com el triangle. Si teniu ganes podeu fer servir aquesta plantilla per dibuixar alguns dels objectes que heu trobat o simplement fer-lo de manera oral.


Per finalitzar aquest primer contacte amb les figures geomètriques bàsiques i, a més, estimular la memòria, un dels processos cognitius bàsics, us proposem un joc de taula: el memory o joc de parelles! El coneixeu? Es tracta de col·locar una sèrie de cartes cap per avall i anar destapant-les de dues en dues fins a trobar totes les parelles d'imatges que coincideixen entre si. 

Font: andweplay

Ja sabeu que sempre us donem diferents opcions a fi d'adaptar-nos a les diferents circumstàncies, per això us deixem uns imprimibles. No obstant, pensem que pot ser més interessant fabricar el joc amb materials que tingueu per casa i que siguin els propis infants els encarregats de fer els cercles, els quadrats i els triangles. Podeu fer servir 6 retalls de cartró o cartolina i elegir la tècnica que més us agradi per fer les figures: 

Fer el contorn en relleu amb palletes, corda o qualsevol altre material semblant que tingueu a casa. 

Font: materialeseducativosmaestras

Emprar tubs de cartró per estampar les figures amb pintura.

Font: mamapapabubba

Utilitzar peces de construcció o estris de la llar per dibuixar el contorn de cada figura.


Font: educahogar

 O qualsevol altra tècnica que se us ocorri!

Recordeu que només necessiteu 6 cartes i en aquestes ha d'haver-hi dos cercles, dos quadrats i dos triangles. Aquí teniu l'imprimible que us pot servir d'exemple per fabricar el vostre joc o bé de plantilla per imprimir-lo directament.


Desitgem que aquest joc us faci passar una bona estona en família :)

dimarts, 26 de maig del 2020

DIMARTS 26 DE MAIG

Good morning! How are you today?



Quan estem a l'escola sempre comencem les sessions d'anglès amb el "brain gym". Per això avui anem a repassar les parts del cos.


Us enrecordau d'aquesta cançó? Segur que si. Esteu atents i aneu-vos tocant les parts del cos que va dient (head, shoulders, knees, toes, eyes, ears, mouth, nose). Atenció que cada vegada ho canten més ràpid.


Per últim avui us proposo un joc, alguns ja el coneixeu. El joc es diu SIMON SAYS; heu de fer les accions que s'indiquen, però només si diu "SIMON SAYS" davant. Si no ho diu, ens hem de quedar quiets i no fer res. Així que esteu ben atents i a seguir les instruccions! Esper que us agradi!



See you next week!!😘❤

Després de la sessió d'anglès ens toca passar a música!

Bon dia famílies.
Espero que estigueu bé. Us torno a enviar aquestes tasques, que per suposat, ja sabeu que són totalment orientatives. En cas de no trobar-vos bé o preferir sortir a jugar, no us preocupeu. Gaudiu del bon temps i de la família, tot el que pugueu.
Una abraçada molt forta.
Peligros.

Iniciem amb l'audició "Let it go" per la qual necessitarem produir 4 sons diferents. Podem fer-ho, per exemple, de la següent manera:
  • Claves: palmades.
  • Triangle: palmades a taula.
  • Cascavells: palmades al pit.
  • Plats: palmades a les cames.

També podem fer-ho amb l'audició de Mozart "La flauta màgica".


Pel que fa a la interpretació musical avui treballarem la negra i les dos corxeres. Si teniu temps podeu fer aquest passeig musical.


Us deixo aquest vídeo on sona millor la música que a l'anterior per fer el passeig musical.


Per acabar la sessió podem fer la dansa de la cançó de Peret "Mig amic". Teniu un ventall?


Fins demà!

dilluns, 25 de maig del 2020

DILLUNS 25 DE MAIG

BON DIA!! =)

Estrenem setmana amb una activitat molt divertida que traurà la vostra vena més artística... ens endinsem un dia més en l'ambient de Som artistes! Al llarg d'aquestes setmanes hem practicat diferents tècniques plàstiques i fins i tot hem creat el nostre propi material com plastilina casolana i pintura natural. Però avui volem aprofundir encara més en l'art visual, enllaçant l'art pictòric amb l'art escènic i fotogràfic.

Us enrecordeu d'aquella primera activitat telemàtica de l'ambient de som artistes? us vàrem proposar elegir l'obra que més agradés als vostres fills i filles per després reproduir-la amb pintura en un paper. Avui el procés és una mica paregut, però en aquesta ocasió us proposem imitar quadres, escultures o qualsevol obra artística amb el propi cos i plasmar-lo en una foto! Podeu cercar l'obra que més us agradi a internet o a casa i, si voleu, podeu emprar l'aplicació Google Arts & Culture per visitar diferents museus.

Una vegada elegida l'obra podeu dedicar un temps a cercar informació sobre el seu títol i autor si teniu ganes. Després, haureu de fer un profund treball d'observació: demaneu al vostre fill o filla què veu a la imatge, quins colors predominen, si surten persones quina roba o complements porten, quina és l'expressió de la cara i la postura corporal. Una vegada hàgiu recollit totes aquestes dades és moment de cercar per casa els elements necessaris per reproduir la imatge i de practicar l'expressió facial i corporal davant d'un mirall! Quan penseu que el teniu dominat ja podeu fer la foto per comparar-la amb l'obra original. Aquí teniu alguns exemples que us poden servir d'orientació. 

Com veieu, poden ser retrats individuals...

Font: cibercuba

O encara més divertits... en família!

Font: lavozdelmuro

Mireu, na Priscila i jo hem volgut escenificar l'art de Yayoi Kusama, una artista japonesa molt polifacètica que treballava diferents formats com la pintura, l'escultura i la performance seguint sempre un patró de cercles o punts que sorgien de visions que ella tenia des de molt petita.

Ara és el vostre moment... Amb quina obra ens sorprendreu? 
Esperem amb il·lusió les vostres fotos! :)

divendres, 22 de maig del 2020

DIVENDRES 22 DE MAIG

BON DIA!! =)


Un altre divendres estem per aquí per portar-vos una activitat molt interessant. Al llarg del curs, na Noelia, va introduir a l’ambient d’Experimentem amb la natura propostes relacionades amb l’astronomia on treballaven el sistema solar i els planetes. Nosaltres avui us proposem mirar al cel, però no ara, ha de ser de nit per veure allò que volem: la lluna i les seves fases!

Com sabreu, segons els especialistes en la matèria, la lluna té unes fases per les quals passa cada nit arribant des d’una lluna nova que “s’emplena” fins a lluna plena i torna a “buidar-se” fins a lluna nova un altra vegada. Però com que conèixer-les totes és molt difícil per als més petits (i per als grans també), hem pensat iniciar-los amb les quatre principals i més conegudes: lluna nova, quart creixent, lluna plena i quart minvant. Per a que sapigueu una mica més sobre el tema de la fases lunars us deixo per aquí un vídeo.


Ara que ja coneixem una mica més sobre les fases lunars, anem a crear la nostra pròpia eina per identificar-les sempre que mirem al cel. Per fer-ho necessitem els següents materials:

  • Dos gots
  • Cinta adhesiva.
  • Paper.
  • Retolador permanent.
  • Retoladors per decorar (groc)

El primer que haureu de fer serà retallar el paper per a que ens quedi amb la forma del got en ficar-lo dins d’aquest. Haureu d’enganxar el paper al got amb cinta adhesiva per un costar. Després, haureu de dibuixar en aquest mateix got un cercle negre, que serà la nostra lluna nova. Seguidament, ficareu aquest got que heu preparat dins de l’altre al qual encara no li heu fet res. Una vegada estigui dins hem de fer per damunt del cercle negre un altre de color groc per fer una lluna plena. Poc a poc haureu d’anar girant el got per completar totes les fases. Podeu començar amb aquestes quatre que us diem, però si us veieu amb força de fer més endavant!

Podeu veure els passos a seguir per fer el nostre artefacte al següent vídeo de “El invernadero creativo”.


En el cas de que no tingueu alguns dels materials que fan falta per fer el got de les fases lunars, podeu fer una variant d’aquest. Aquí us deixo algunes propostes que són molt interessants.


Font: cosasmolonas 

Font: teachbesideme 

Font: bibliotecauniovi 
Ara que ja esteu preparats per observar la lluna us convido a que sortiu a la finestra i cerqueu la lluna per comparar-la amb les fases del nostre got, a veure qui esbrina en quina fase es troba la lluna?
A més, ara que ja sabem que les quatre fases principals es duen a terme cada 7 dies, us convidem a cercar un calendari lunar, o un que no ho sigui per marcar en ell els dies en els quals la lluna es trobarà el les diferents fases. Mireu el calendari lunar del 2020. En aquest es poden veure el dia exacte de les quatre fases lunars en cadascun dels mesos de l'any. Precisament aquesta nit hi ha lluna nova!

Font: lasprovincias
La lluna sempre ha cridat molt l’atenció de tots nosaltres, sobretot dels infants que es pregunten què és i per què ens mira cada nit. Ara, amb el nostre aparell per identificar les fases no és que siguem uns experts, però tenim una mica més de coneixements sobre ella.

Per acabar la proposta d’avui, us convidem a que mireu el següent conte, que sempre enamora als petits i petites “De què fa gust la lluna?” de Michael Grejniec.


Esperem que ens conteu les vostres experiències mirant la lluna i gaudiu molt del cap de setmana! :)

PER CERT, DIUMENGE DIA 24 SERÀ L'ANIVERSARI DE LA NOSTRA COMPANYA OLIVIA! COM QUE NO TINDREM TASCA AL BLOG, VOLEM DEDICAR-LI AVUI LA CANÇÓ DELS ANIVERSARIS, EN AQUESTA OCASIÓ EN ANGLÈS!


MOLTS D'ANYS OLIVIA, T'ESTIMEM!

dijous, 21 de maig del 2020

DIJOUS 21 DE MAIG

BON DIA!! =)

Avui dijous us portem una proposta que a més d'un dels petits i petites li resultarà familiar perquè era de les més estimades a l'ambient de Som constructors. més, té relació amb la construcció més important en la vida d'un infant: la seva casa. 

Per introduir-la, començarem mirant el conte "Casas del mundo" de Clémentine Sourdais per tal d'apropar-nos als diferents tipus de cases que trobem al voltant de tot el món i els materials que empren a cada lloc per construir-les.



Arrel d'aquest conte podeu parlar sobre el vostre habitatge: si és un pis o una casa, com és per fora, de quin color és l'edifici, amb quin material està fet... per desprès anar una miqueta més enllà i aturar-vos a pensar com és per dins, perquè aneu a fer una maqueta i/o un plànol de la vostra casaMireu, aquí teniu un exemple de la proposta que teníem a l'ambient de l'escola.

 

Aquests tipus d'activitats ajuden als vostres fills i filles en el desenvolupament del concepte espacial, una de les nocions més complexes en l'etapa infantil juntament amb la de temps, per això és necessari treballar-la amb els infants a fi d'ajudar-los a ubicar-se i orientar-se en l'espai progressivament. Cal començar per l'exploració de "l'espai viscut", és a dir, l'experiència directa en espais coneguts, per arribar finalment a "l'espai percebut", aquell que encara no s'ha explorat i que podem observar en un mapa o un plànol. No hem d'oblidar que els mapes i plànols són un llenguatge més per aprendre, amb el seu propi codi i significat, molt presents en la nostra societat.

Desprès de l'explicació teòrica de la importància d'aquesta activitat, podeu passar a l'acció i començar a fer el plànol de la vostra casa, amb el qual els infants s'aproparan a la relació entre allò representat i allò real. Evidentment, necessitaran la vostra guia i perquè us resulti més fàcil el procés podeu seguir les següents passes:

  • En primer lloc, podeu fer un recorregut per tota la casa contant d'una en una quantes estades té (habitacions, banys, cuina, etc.).
  • Desprès, podeu agafar una fulla i un paper o una cartolina i anar dibuixant-les. Pot ser una bona idea començar amb un requadre que representi l'habitació en la qual estigueu en aquell moment. Seguidament, podeu anar a la del costat i dibuixar-la i així successivament fins que les tingueu totes. A més, podeu aprofitar per fer comparacions perquè no totes tenen la mateixa mida i alguna l'haureu de dibuixar més gran o més petita segurament! Fins i tot, podeu aprofitar les mans i els peus que vareu fer setmanes enrere com a unitat de mesura
  • Ara que ja tindreu un plànol, podeu construir damunt d'aquest una maqueta en 3D. Per fer-lo podeu emprar qualsevol material: retalls de cartró, plastilina, palletes, pals de fusta, pedres... Aquí teniu unes imatges a mode d'exemple, però la vostra no ha de ser necessàriament com aquesta. 
Font: innovarteinfantilesp

Font: maquetasytrabajosmanualescartoon

Producció feta per alumnes del CEIP Can Raspalls
Tinc una idea!! una vegada feta la vostra maqueta, per continuar treballant l'orientació en l'espai, podeu organitzar recerques de tresor o jugar a amagar i trobar un objecte que hauran de localitzar en el lloc assenyalat en el plànol o la maqueta.

Espero que us agradi l'activitat i que em conteu com us ha anat :)

MOLTÍSSIMES FELICITATS AL NOSTRE COMPANY IVÁN QUE AVUI FA 4 ANYETS!
ET DEDIQUEM AQUESTA CANÇÓ.


MOLTS D'ANYS IVÁN, T'ESTIMEM!

dimecres, 20 de maig del 2020

L'alumnat de Balears retomarà a tots els efectes de l'educació presencial el curs 2020/21

Estimades famílies,

Segons les darreres instruccions que hi ha remet Conselleria, us volem informar que els alumnes de Balears NO tornaran a les classes presencials aquest curs a causa de la pandèmia que estem patint actualment. Així ho va anunciar el Conseller d'educació, Martí March, el passat dijous 14 de maig. Seguirem amb la formació telemàtica i amb les tutories online amb els nostres alumnes fins a final de curs.

Us anirem informant de les futures novetats.
Molta salut i esperem veure'ns aviat. 

Direcció.

DIMECRES 20 DE MAIG

BON DIA!! =)

Avui dimecres us proposem dur a terme una activitat, o més bé un joc molt divertit. Com que a l'ambient d'Avui seré tenim tot un armari de disfresses i a més, l'objectiu principal de l'ambient és que els infants es converteixin en tot allò que vulguin, anem a centrar-nos en les professions. Avui serem bombers/es, cambrers/es o doctors/es gràcies a un meravellós joc en família!

Per jugar a aquest joc necessitem unes targetes amb els dibuixos de cada professió i unes cintes per mantenir aquestes targetes al cap, de forma que cada participant no pugui veure la targeta que li ha tocat. Aquí teniu les setze targetes del nostre joc!!


Com sempre us diem, us proporcionem les targetes per aquells que puguin i vulguin imprimir-les. Si no és el vostre cas, sempre podeu treure la vena artística i dibuixar entre tota la família les targetes amb les diferents professions, siguin aquestes que jo he posat o les que vosaltres vulgueu.


Una vegada que tinguem el nostre material preparat, us convidem a que feu un repàs de cadascuna de les professions. Podeu parlar de quina vestimenta necessiten per dur-la a terme, si necessiten algunes eines específiques, de les diferències que hi ha entre unes i altres... I com no, podeu demanar als vostres fills i filles quina pensen que serà la seva professió en un futur! Sí, sabem que són petits i encara queda molt per això, però de vegades tenen respostes molt curioses i divertides a aquesta pregunta!

Ara que ja teniu més informació de totes les professions és hora de jugar! Cadascun haurà de col·locar una targeta a la cinta del cap i, per torns, anar fent preguntes als altres per esbrinar la professió que ens ha tocat. Entre aquestes preguntes podem demanar si fa servir un martell o un estetoscopi, si empra un davantal o un casc o fins i tot quines accions fa.

Mireu, na Priscila i jo hem estat jugant al joc!


Esperem que passeu una bona estona en família!